Winterreisje
Blijf op de hoogte en volg Ria
11 Februari 2015 | Nederland, Roosendaal
Ardennen? Altijd mooi, maar geen sneeuw. Zullen we naar Oslo gaan, dan maken we er een stedentripje in de sneeuw van. Tja, toen we wilden boeken was er geen sneeuw en Oslo is wel aardig voor een dagje, misschien twee dagen, maar toch wel erg duur voor wat we er voor zouden krijgen.
‘IJsland?’
“Ja, dát is een goed idee, daar willen we al jaren heen.”
IJsland bood wat wij wilden. Temperaturen rond het vriespunt, sneeuw, een prachtig landschap en wie weet ook nog het noorderlicht. We boekten een zesdaagse georganiseerde reis naar IJsland. Kleine groep, veel excursies, precies wat we wilden. Ik haalde boeken over IJsland in huis, verdiepte me in de cultuur en natuur.
Paar dagen later: Helaas moeten we u mededelen dat de door u geboekte reis niet doorgaat wegens een te grote belangstelling, volgeboekt dus. Potverdorie, dat is balen. We boekten een stedentripje Reykjavik, we zijn niet voor één gat te vangen. Vijf dagen en ook nog een paar excursies. Wat later: Helaas moeten we u mededelen dat de door u geboekte reis… ditmaal kon het door ons gewenste hotel niet gereserveerd worden, maar wel een die een stuk uit het centrum lag en ook de door ons gewenste vlucht was niet meer te realiseren. Verdikkie, het wil niet lukken. We bleven een paar weken werkeloos afwachten. Wie kwam met het volgende plan?
“Als we nu eens iets héél anders doen? Wat denk je van een cultuurreisje Amsterdam?”
De stilte duurde maar even.
“Ja, dat is ook leuk. We willen daar nog zoveel zien en doen, we kunnen er best een paar dagen stukslaan en ons vermaken.”
Het wordt dus Amsterdam. Sneeuw zou leuk zijn, maar is niet noodzakelijk, ik zal mijn dagboek wel een winters tintje meegeven, dan klinkt het lekker winters.
Wil je weten wat we allemaal doen? Blijf dan het reisdagboek volgen. Zoals jullie weten, mag je ook je e-mail adres weer van de lijst afhalen hoor, dan val ik je niet meer lastig. Ik heb er alle begrip voor, er komen altijd net zoveel letters uit mijn toetsenbord als dat er woorden uit mijn mond komen.
11 Februari 2015 - 21:55
José:
Veel plezier! -
11 Februari 2015 - 22:57
Miranda:
Ik schrap niets! Tuurlijk wil ik volgen -
12 Februari 2015 - 07:59
Marcelle:
Laat mij maar op je mailinglijst staan, ik lees weer graag mee.
Volgens de weerman krijgen jullie geen sneeuw maar zon. Veel plezier!