10 Dinsdag
Door: Ria
Blijf op de hoogte en volg Ria
22 Juni 2011 | Portugal, Penela
Lissabon is samengesteld uit een groot aantal van elkaar verschillende, een eigen kleur en geur hebbende stads- of misschien wel dorpskernen. We kiezen een deel van de stad en gaan aan de wandel. Alfama is een Moors aandoende volkswijk die men eigenlijk gezien moet hebben. Natuurlijk zijn de vele kerken, het kasteel en de grote pleinen en parken ook belangrijk, maar zoals gezegd, we hebben een keus moeten maken.
Een labyrint van smalle, kronkelige, steile steegjes, trapstraatjes, naar elkaar toe buigende huizen, de één op instorten en de ander netjes opgeknapt. Dat alles omringd door schaduwrijke pleintjes, opgefleurd met bloempotten. Een buurt van wapperend wasgoed, geroezemoes, blaffende honden. Zelfs een oude tram rijdt erdoorheen.
Het is erg warm en er moet veel geklommen worden. Natuurlijk ook een hapje gegeten, dat is hier een stuk duurder dan elders in Portugal. Een duur dagje, of, om met Peter te spreken: “Eigenlijk hebben we vandaag een dure dag om op een bijzondere plaats een lunch te gebruiken.” We zien veel, lopen veel en hebben het warm (ik toch zéker). Uiteindelijk komen we ook nog op één van de grote pleinen terecht, waar we nog even uitpuffen voordat we aan de terugreis moeten.
(Vraag nooit aan Peter foto’s van deze reis, we zijn pas op de helft en hij heeft al 1100 keer geklikt).
22 Juni 2011 - 13:45
Monique De Rijk:
misschien nu weer te warm als je lissabon wilt bekijken.
Mooie stad he?Ik herkende het trammetje en het grote plein meteen
op de foto's.
vel plezier verder -
22 Juni 2011 - 14:58
Tiny:
Ik ben ooit in Lissabon geweest, maar toen was ik nog maar 7 jaar, dus ik herinner me er niets meer van.
Het lijkt me een prachtige stad.
Geniet mensen en tot het volgende vakantiedeel maar weer. Ik reis op deze manier gewoon lekker met jullie mee.
Groetjes
Tiny. -
22 Juni 2011 - 18:00
Miranda:
Zo, dat is wel weer wat anders, hihi, maar ook heel leuk en echt vakantie! Zelfs die hitte hoort erbij, mam;-) Je moet wel weten dat je in het warme zuiden bent... Het lijkt me een gezellige stad. -
22 Juni 2011 - 21:13
Leny:
Ik zie jullie lopen door al die mooie straatjes en al die trappen op en af. Geniet ervan.
Groetjes. -
24 Juni 2011 - 08:58
Marcelle :
Straatjes om na te schilderen, prachtig.