16 Maandag
Door: Ria
Blijf op de hoogte en volg Ria
28 Juni 2011 | Spanje, Madrid
Gisteren zag ik al een geweldig gebergte in de verte liggen. Eigenlijk kan ik het vanaf ons terrasje al zien. Na even nazoeken (Peter wist het eigenlijk al), weet ik het nu ook: het is de Serra del Montserrat. Het is een 1236 meter hoge, roodkleurige en zwaar geërodeerde bergkam, die met recht ‘gezaagde berg’(mont serrat) wordt genoemd. Nou, dat rode heb ik eerlijk gezegd niet gezien, maar het is werkelijk een geweldig stuk gebergte. Jammer genoeg is het een enorme trekpleister voor veel toeristen, die met busladingen tegelijk worden aangevoerd. Alles staat dan ook in het teken van die toeristen en maakt het natuurschoon wat minder aantrekkelijk. Wij reden met de auto naar boven, maar je kunt ook hier met een kabelbaan of een treintje. Achteraf gezien was het misschien een mooie wandeling geweest, maar het is nog steeds over de dertig graden, dus is de auto ook wel lekker.
Van oorsprong is het klooster gesticht door monniken, op de plaats van een veel oudere hermitage, die door pelgrims werd bezocht nadat omstreeks 800 in een grot een Mariabeeld zou zijn gevonden. Een zwarte Madonna. De verhalen spreken elkaar een beetje tegen en de mensenmassa komt dan ook meestal niet voor de Madonna of het klooster, dat ook niet zo veel bouwkundige waarde heeft. Nee, het zijn die gigantische rotsen die de aantrekkingskracht hebben. Ook op ons dus, want je raakt er werkelijk niet op uitgekeken.
Het is ook vandaag weer boven de 30 graden, maar doordat er een windje staat, vind ik het beter uit te houden dan gisteren, misschien gaat het ook wennen? Tenslotte heb ik Suriname ook overleefd. Internet gaat hier nog moeizamer dan vorige week in Portugal. We vonden een internetcafé in het nabijgelegen dorp Calaf, waar we gelijk wat boodschappen hebben gedaan, maar lekker werkt het zo niet. Goed, ik heb weer wat kunnen plaatsen, dus wie weet komt dit deeltje ook wel weer eens aan.
28 Juni 2011 - 09:07
Leny:
Ja, ook dit deel is aangekomen.
Mooi, hoor, die bergen. Ja, kijk maar langs de toeristen heen.
Jammer dat jullie niet in het zoutmuseum konden. Mocht je eens in Polen komen... In Wieliczka is een bijzonder mooie historische zoutmijn. Hij staat onder bescherming van de Unesco.
Veel groetjes van mij. -
28 Juni 2011 - 09:22
Tiny.:
En of het aangekomen is..., letterlijk en figuurlijk. Indrukwekkend Ria en weer prachtige foto's.
Het is erg leuk om op deze manier met jullie mee te reizen.
Hier is het erg warm en het onweert. Voor vanavond verwachten ze noodweer.
Groetjes
Tiny. -
28 Juni 2011 - 09:40
Stefan:
Ik zie aan de nummers van de fotos dat de nieuwe fotocamera overuren draait...