15 Zondag
Door: Ria
Blijf op de hoogte en volg Ria
27 Juni 2011 | Spanje, Madrid
Na een goede nachtrust zijn we weer fit en gaan op stap. We zijn nu in Catalunya, dat is tweetalig en de welvarendste deelstaat van Spanje. Wij verblijven in de Vall del Cardener, een voorgebergte van de Pyreneeën. Er staan hier in de omgeving volop wandelingen uitgezet, maar zolang de temperatuur niet onder de 25 graden zakt, begin ik daar liever niet aan. Het is tenslotte behoorlijk heuvelachtig, al zijn het niet de Pyreneeën.
Er liggen folders van Manresa en dat ziet er wel gezellig uit voor de zondag. We kunnen de auto in een koele parkeergarage kwijt en gaan op stap. De folder beschrijft drie verschillende stadswandelingen en wij kiezen voor de Modernist Route, een wandeling die langs art nouveau gebouwen leidt. Manresa blijkt een gezellige en vooral mooie stad. Prachtige gebouwen, niet alleen art nouveau, want als we later ook nog delen van de Barokroute en de Medievalroute volgen, hebben we ook weer genoeg te bekijken en te fotograferen/filmen. Hier is het ook goed toeven op de lange terassen die onder grote platanen zijn neergezet. Elders in Spanje hebben we dat nog niet gezien en we maken er graag gebruik van.
Uiteindelijk wordt het echt te warm om veel verder te wandelen en hoewel we niet alles gezien hebben, zoeken we de koelte. We zien gelukkig een koffiezaakje met airco én belangrijker: Internet! Ik kan mijn e-mail niet binnenhalen, maar wél mijn dagboek van de laatste twee dagen plaatsen. De foto’s moeten maar even wachten, want dat uploaden duurt langer dan we met goed fatsoen tijdens het gebruik van een kopje thee kunnen doen. Bij een ander zaakje kunnen we wat eten en daarna rijden we terug naar ons gezellige appartement. Ook niet verkeerd hoor, het lijkt wel vakantie, zomaar wat aanrommelen, een beetje bladeren in de prachtige fotoboeken die hier liggen, wat schilderen en lezen en dat soort dingen waar je het zo druk mee kunt hebben.
27 Juni 2011 - 17:32
Tiny:
Wat een conditie hebben jullie!
Kijk daar is deze oude zus nou jaloers op.
Geniet nog van jullie laatste vakantiedagen en kom gezond weer terug.
Groetjes
Tiny -
27 Juni 2011 - 21:06
Leny:
Het klinkt aantrekkelijk zo die routes te lopen.
De aquarellen zie ik nog wel eens.
Geniet van de resterende dagen. -
28 Juni 2011 - 08:15
Jan En Edith:
Jammer van die port. Wij zitten nu in Italie en de locale drank is Limoncello.
Daar nemen we zeker wat van mee.
Aan het Gardameer is het ook prachtig maar wel veel toeristischer dan waar jullie verblijven. Wij wensen jullie fijne dagen en een goeie reis terug.Wij blijven hier nog 4 dgen en stappen dan op de fiets. Groetjes,
Jan en Edith