14 mei maandag
Door: Ria
Blijf op de hoogte en volg Ria
15 Mei 2012 | Canada, Québec
Om halfvier zijn we bij het hotel en om vier uur zitten we in de stadsbus die ons ‘downtown’ brengt. Dat is gemakkelijk. Québec City is de Franstalige hoofdstad van de provincie Québec. Het is de enige stad in Noord-Amerika waar de oude stadsmuren nog duidelijk in het stadsbeeld aanwezig zijn. Het staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Nou, meer ga ik er niet van vertellen. Wij wandelen heerlijk in de zon door de stad. De sfeer is een beetje Parijs en een beetje Engeland. In een paar uur tijd zien we best veel en hebben toch de rust om bij een prachtige muurschildering te blijven zitten en later op een terrasje wat te eten. Meer tijd kunnen we er niet aan besteden, maar we hebben het gevoel genoeg gezien te hebben.
Vannacht slapen we in het luxe hotel ‘Classique’. Ik heb er nu al zin in, nog steeds last van de jetlag. Ik krijg iedere dag rond 18:00u verschrikkelijk veel slaap. Logisch, dan is het in Nederland 24:00u. We geven er natuurlijk niet aan toe, maar het is wel lekker om op tijd naar bed te gaan, dan valt er voor ons toch niets meer te beleven.
15 Mei 2012 - 08:51
Edith:
Wat leuk om iedere dag over jullie belevenissen te lezen en de foto's te bekijken. Ria, wie had ooit gedacht dat jij nog eens zou genieten van het kijken naar vrachtauto's!! Maar er zitten inderdaad hele mooie bij. Laat Peter maar oppassen anders raak je ook nog verslingerd aan een vrachtwagenchauffeur met grote tattoo's.
Groetjes en fijne dag vandaag. -
15 Mei 2012 - 09:18
Monique De Rijk:
prachtig die foto van de muurschildering,er zit zoveel diepte in, dat ik elke keer moet kijken en denk hoe zit het nu in elkaar.
veel reisgenot verder!
groetjes, -
15 Mei 2012 - 19:59
Leny:
Hallo reizigers,
Met heel veel plezier volg ik jullie op de reis door Canada. Veel herkenbaars om weer te herleven.
Mooie foto's ook. Ik ben benieuwd naar de hele serie. Het smaakt wel naar meer.
Veel plezier en tot de volgende keer.