Zondag 30 december
Blijf op de hoogte en volg Ria
30 December 2012 | Duitsland, Baiersbronn
Zoals jullie wel kunnen verwachten, ben ik natuurlijk van tevoren naar de bibliotheek geweest en daar vond ik een boekje van de ANWB ‘Zwarte Woud Actief’. Wandelingen, fietstochten en autotochten. Door de regen vallen de eerste twee al af, maar een autotocht is ook met regen wel leuk. Toevallig begint er één vanuit Freudenstadt. We rijden door Lossburg en gaan dan door naar Alpirsbach. De naam is verbonden met het bier dat hier gebrouwen wordt. Oorspronkelijk waren het de monniken die dat deden. Klooster en brouwerij zijn te bezichtigen, maar in deze periode rondom de feestdagen niet. De regen lijkt even pauze te hebben en de stad met zijn historische huizen is de moeite van een wandelingetje waard. Ik zie zelfs even een streepje zon!
Bij Schenkenzell, waar het watertje Kleine Kinzig in de Kinzig uitmondt, durven we het aan een wandeling naar de hooggelegen ruïne Schenkenburg te maken. Mooie uitzichtpunten natuurlijk. Een paar kilometer verder ligt Schiltach, een schilderachtig klein luchtkuuroord. De oude stad met zijn middeleeuwse marktplein en steegjes met trappen, is iets bijzonders. In 1275 werd voor het eerst melding gemaakt van het stadje, waar veel leerlooiers en vlotters woonden. Twee kleine musea getuigen daar nog van en zijn gelukkig open.
Daarna begint het te schemeren, al is het nog geen halfvier. De bewolking wordt steeds dikker, tijd om naar huis te gaan. Een prachtige dag en terwijl ik dit schrijf, bekijk ik de vele foto’s die we namen. Misschien kunnen we komende dagen de autoroute nog afmaken. Ik wil best nog even terug naar Schiltach om daarvandaan te beginnen.
30 December 2012 - 19:41
Fram:
Wat leuk dat jij bent waar wij deze zomer waren! Wij kampeerden in Dornstetten en hebben het hele woud, weer, rondgetoerd :-) Ben benieuwd of ik met veel herkenning zal lezen, fijne vakantie in ieder geval en goede jaarwisseling :-) -
30 December 2012 - 19:55
Miranda:
En zie, weer een geslaagde dag! :-) -
30 December 2012 - 22:35
José:
Dit klinkt heel leuk allemaal. Veel plezier morgen en een goede jaarwisseling. -
31 December 2012 - 11:56
Monique De Rijk:
hoi Peter en Ria,
grappig om jullie belevenissen weer mee te maken via internet.
Alvast een fijne jaarwisseling op jullie vakantieadres
groetjes,
Monique de Rijk -
31 December 2012 - 14:57
Rina:
Hoi Ria en Peter,
Lees dat jullie toch wel genieten samen ondanks de onzekere weerberichten. Een heel fijne jaarwisseling samen en nog veel plezier! Drink er maar eentje van ons op het nieuwe jaar, proost!!!!