Woensdag 26 juni
Blijf op de hoogte en volg Ria
26 Juni 2013 | Frankrijk, Savignac-Lédrier
We eten eerst iets en gaan dan naar het kasteel. Het is nog geen twee uur en de rondleiding begint pas om drie uur. Zonder rondleiding (in het Frans) mag je het kasteel niet in. We mogen wél alvast in de tuinen. Dat klinkt leuker dan het was, want het is maar een klein stukje grond dat rond het wat logge kasteel ligt. We hebben op een bankje in de zon zitten lezen tot het tijd was voor de rondleiding. Ook aan de binnenkant is het een wat sober kasteel. Slechts enkele kamers zijn (sinds kort) te bezichtigen, maar weinig pracht en praal te bekennen.
Even over vieren rijden we verder naar een laatste plaatsje, Ségur-le-Château. De huizen langs de schonkige paadjes (soms neem ik een zin letterlijk over uit mijn ANWB reisboek), gaan soms terug tot in de 14e eeuw en zijn voorzien van torens, vakwerkhuizen en gotische deuren. Ook dit is een klein, maar fotogeniek plaatsje. We zien dat er hiervandaan gewandeld kan worden. Nu is het al te laat, maar misschien een idee voor morgen? Via een supermarkt rijden we naar huis om op ons terrasje nog even van de zon te genieten. Het is maar 20 graden, mooie temperatuur voor mij.
26 Juni 2013 - 21:13
Miranda:
Het weer daar, lijkt de hele vakantie een beetje op wat wij hier hebben. Niet slecht, maar ook geen zomer. Gelukkig zijn jullie daar niet voor op vakantie. De rest klinkt wel vakantie-achtig ;) -
27 Juni 2013 - 07:40
Marcelle:
Zo zien jullie weer heel wat op een dag. Goed voorbereid is het halve werk. Nounou, 20 graden en buiten zitten, ik word jaloers :)