8 februari maandag
Door: Ria
Blijf op de hoogte en volg Ria
08 Februari 2016 | Noorwegen, Tromsø
Geen winter in Oslo. Op het vliegveld kijk ik door de beregende ramen naar buiten, het grijze toestel op een grijze ondergrond van beton met een daarboven een lucht, zwaar en grijs van de regen. Straks vliegen we dik duizend kilometer naar het noorden, 350 kilometer boven de poolcirkel. Ik kom pas terug als ik de winter gevonden heb.
Even over half twee, een besneeuwde landingsbaan. Zou het vliegtuig ski's onder hebben in plaats van wielen? We zitten al snel in een bus die ons naar het centrum van Tromsø brengt. Een dikke laag sneeuw op de weg, eindelijk zie ik winter.
We maken zo snel mogelijk een wandelingetje. Om drie uur begint het te schemeren en om vier uur is het echt helemaal donker. Het is niet koud, zo'n graad of drie boven nul, weinig wind. We kunnen nu nog geen echte stadswandeling maken, maar een beetje sfeertje snuiven lukt natuurlijk wel.
Tromsø wordt wel het 'Parijs van het noorden' genoemd. Lijkt me wat overdreven,het heeft maar een goede 50.000 inwoners, maar het is wel een gezellige stad. Het viel ons in Oslo al op en ook nu zien we het weer: Er is hier geen leegstand in winkels zoals in Nederland. Overal leuke winkels, grote diversiteit van aanbod. Mooie kledingzaken, meubels, decoratie, noem maar op. Niet dat ik nou aan het winkelen ben geslagen, maar we zitten met ons hotel midden in een winkelgebied.
Tromsø is ook een levendige studentenstad, het moet hier gezellig zijn om uit te gaan. Waarschijnlijk is er vandaag wel een pak sneeuw gevallen hier, het zag er nog zo vers uit. Terwijl we zaten te eten begon het te sneeuwen en dat doet het nog steeds. Wij kwamen nog niet verder dan een restaurant, maar morgen zullen we iedere minuut daglicht benutten.
Waarschijnlijk kunnen er weer reacties gegeven worden, dus ook die achterstallige bij de eerdere delen.
08 Februari 2016 - 22:30
Miranda :
Kijk, nu wil ik erbij zijn! Dik pak sneeuw, een mooie stad en leuke winkeltjes. Ik verwacht ook nog mooie natuur.... Heerlijk! -
09 Februari 2016 - 00:09
Jose:
Eindelijk de langverwachte sneeuw. En dan ook nog een leuke stad met leuke winkels. Hier moeten jullie je happy voelen. Geniet ervan. -
09 Februari 2016 - 08:17
Marcelle:
Zo je hebt je sneeuw gevonden. En leuk winkelen. Wat wil een vrouw nog meer.
09 Februari 2016 - 08:27
Marcelle:
Test. (Knop werkt niet in Windows 10, wel in 7 op mijn oude laptop) -
09 Februari 2016 - 16:28
Rina Langen:
Eindelijk sneeuw......nu kan voor jullie het genieten beginnen. Veel plezier! We blijven jullie volgen. -
09 Februari 2016 - 20:47
Leny:
Een proberen. Het komt natuurlijk omdat er nog geen sneeuw was.
Nu wordt het genieten van die heerlijke sneeuw. Veel plezier.