Maandag 24 juni
Door: Ria
Blijf op de hoogte en volg Ria
24 Juni 2013 | Frankrijk, Savignac-Lédrier
Het hart van de stad, waar schitterende renaissancepaleizen (nu hotels) zich op een vrij kleine ruimte verdringen. De straatjes en pleinen van deze, van oorsprong ommuurde, oude stad vormen een heerlijk wandelgebied, door smalle straatjes, trappen, terrassen en het nodige aan cultuur. We gaan eerst maar eens eten op een terrasje dat beschermd ligt tegen de koude wind. Daarna zijn we een tijdlang zoet met wandelen, kijken, fotograferen en filmen. Uiteindelijk hebben we toch alles wel gezien en we hebben nog wel een uurtje over, het is pas vier uur. We besluiten nog naar een museum te gaan. Omdat het museum wat verder van de parkeerplaats ligt, waar onze wandeling geëindigd is, willen we de auto wat meer bij het museum in het minder drukke deel van de stad neerzetten.
Op de parkeerplaats blijkt dat we schade aan onze auto hebben. Een scooter met één of twee jonge knullen heeft de voorkant beschadigd, maar toevallig hebben twee jonge Nederlandse vrouwen het zien gebeuren en de tegenwoordigheid van geest gehad het nummerbord te noteren. Tja, voor de verzekering moet je dan naar het politiebureau. Dat valt niet mee hoor, in het Frans aangifte doen. Een kop koffie bestellen is dan toch veel gemakkelijker. Er werd gelijk met de eigenaar van de scooter gebeld. Moeder nam op, maar had haar zoon nog niet gesproken. Ze was aan het werk, maar kwam gelijk even naar het bureau. Ze had geen tijd om de papieren in te vullen. We hebben afgesproken morgen om 10 uur dit klusje te klaren. Zij blij en dankbaar. Wij missen nu ons museum en morgen kunnen we ook niet zomaar doen waar we zin in hebben. Ach, we zijn allang blij dat we zelf geen brokken gemaakt hebben. Het kan nou eenmaal gebeuren.
We hebben gelukkig heel de dag voor niets onze regenjacks meegedragen.
25 Juni 2013 - 10:54
Stefan:
Wat hebben jullie toch met auto's, motors/scooters en vakantie...
25 Juni 2013 - 21:02
Marcelle:
Oh nee, dit wil je niet, schadegevalletje regelen in je vakantieland. Wel een mooie regio hè, ik ben daar ook weleens geweest. Krijg door je reisblog wel weer zin in die Franse sfeer.