Dinsdag 21 juni
Door: Ria
Blijf op de hoogte en volg Ria
21 Juni 2016 | Frankrijk, Quimper
Dit stukje van de reis hebben we bij Pharos geboekt en dat woord betekent 'Vuurtoren'. Natuurlijk willen we dan ook veel vuurtorens gezien hebben. Nou moet je je daar niet teveel van voorstellen hoor, de Nederlandse zijn mooier, kleuriger, maar vuurtorens liggen nou eenmaal bij de kust en die zijn hier mooi en grillig, daar houden we van.
Vandaag gaan we naar Pointe du Raz, naar een vuurtoren dus. We kiezen ervoor om bij een ander punt te starten en een wandeling van vijf uur langs de kust te maken. Meestal doen wij daar wel wat langer over, want we staan bij ieder bloemetje en rotsblok stil. Er bloeit van alles door elkaar. Heide in onwaarschijnlijk paarse kleuren, kamperfoelie, brem, bekende en onbekende bloemen. We moeten ook foto's maken natuurlijk. Die komen in het album of op een expositie terecht. Ik moet filmen, anders vergeten we teveel. We nemen rustpauzes, lezen wat. Het is een prachtige wandeling, het blijft wat mistig, waardoor we de vuurtoren steeds in de nevel zien, maar als de zon uiteindelijk toch een uurtje doorbreekt, voel ik dat het dan al snel te warm is om te klimmen. Was het gisteren een behoorlijk wandelpad, vandaag moeten we echt flink over smalle, stijgende paadjes en flinke rotsblokken klimmen. Arme voeten en benen.
Na de prachtige wandeling rijden we naar weer aan andere vuurtoren op een ander schiereiland. De vuurtoren van Penmarc'h is één van de hoogste vuurtorens ter wereld en het bereik van de lampen is meer dan 40 kilometer ver. Ook deze vuurtoren is van grauw graniet, maar wel heel hoog. Peter zou graag foto's maken van het schijnsel van de vuurtoren, maar het is vandaag de langste dag, dat gaat dus niet lukken.
We eten ook vanavond in het hotel, ik had gisteren al iets lekkers gezien voor vandaag.
21 Juni 2016 - 22:19
Leny:
Na zo'n tocht heb je dat lekkers vanavond zeker verdiend. En dan heerlijk slapen -
21 Juni 2016 - 22:35
Beppie:
Mooie wandeling, veel gezien en tot besluit heerlijk tafelen in het hotel. Prima dagje zo te lezen. -
21 Juni 2016 - 22:49
Miranda:
Een wandeling van 5 uur!!? Hoe is het mogelijk dat jullie mijn ouders zijn,haha. Het klinkt allemaal wel heel mooi en interessant. En een droge dag is ook fijn. Dat hadden wij absoluut niet. Jullie genieten en daar gaat het om! -
22 Juni 2016 - 11:23
Marcelle:
Lukt het aquarellen? Mooi romantisch onderwerp, vuurtorens in de nevel. Dagen gevuld met wandelen, fotograferen, filmen en ontspannen genieten..perfecte vakantie. -
22 Juni 2016 - 12:30
Jeanne:
Alvast gefeliciteerd met je verjaardag en dat het een leuke en droge dag wordt. We lezen het wel weer. -
22 Juni 2016 - 19:39
Edith :
Wat zijn jullie toch sportief. Een wandeling van 5 uur! gelukkig hebben jullie van de omgeving genoten.